ALLE WONINGEN WORDEN ZONDER GASAANSLUITING EN MET WARMTEPOMP GEREALISEERD

BIJZONDER ENERGIEZUINIG

De woningen zijn bijzonder energiezuinig door de toepassing van goed geïsoleerde gevels, daken, beglazing en een warmtepomp.

Met een warmtepompinstallatie wordt warmte, respectievelijk koude, uit de bodem gehaald en afgegeven in de woning. In de zomer wordt de temperatuur van de bodem gebruikt om de woning te koelen (passieve koeling). In de winter (bij warmtevraag) wordt de temperatuur van de bodem gebruikt om warmte te genereren voor de verwarming van de woning.

Naast de warmtepomp zal een lage temperatuur verwarmingssysteem (in de vorm van een vloerverwarming) worden toegepast, wat een duurzaam alternatief voor radiatoren is. Door gebruik te maken van een warmtepomp in combinatie met een warmte-terug-win installatie wordt energie bespaard.

ALLE WONINGEN REDUCEREN ENERGIEVERBRUIK EN CO2-UITSTOOT

Aardgasvrij

Herendael is een duurzaam en kwalitatief woonproject met een zeer laag energieverbruik. Alle woningen worden zonder gasaansluiting maar met warmtepomp gerealiseerd om het energieverbruik en CO2-uitstoot terug te dringen.

Voor sommige woningen bestaat de optie om eigen elektriciteit op te wekken door middel van zonnepanelen en daarmee zelfvoorzienend te worden. Dit betekent dat de woning in de basis evenveel energie oplevert als verbruikt, oftewel nul-op-de-meter.